Žlička konopljinega medu na dan odžene bolezni stran

Žlička konopljinega medu na dan odžene bolezni stran

V sklopu oddaje Vita-Življenje je lepo, smo gostili Roberta Holca, enega izmed ustanoviteljev podjetja Weebee, ki je specializirano za izdelke iz industrijske konoplje. Zgodba prijateljstva, med Robertom in Tilenom Slapnikom, ki je prišel do do ideje o konopljinem medu, se je nadgradila v skupno podjetniško pot. Sedaj s svojimi izdelki vztrajno prodirata na slovenski trg, razmišljata pa tudi o razširitvi trga v tujino.

Do danes proizvedli med 10. in 15.000 izdelkov

»Kar nekaj časa sva rabila, da sva pogruntala, na kak način vpeljati med z konopljo. V osnovi indstrijska konoplja sama po sebi ne medi, ker če bi to bilo tako, bi vse čebele bile sigurno okužene s konopljo.« Robert Holc, Podjetje WeeBee. Zato sta se odločila da bosta s posebnim postopkom naredila ekstrat CBDja in ga dodajala v cvetlični med, ki ga kupujejo izključno od slovenskih čebelarjev, saj jim je pomembno, da podpirajo slovenske čebelarje.

Kot podpirajo slovenske čebelarje, pa podpirajo tudi slovenske pridelovalce konoplje, saj je tudi konoplja zgolj s slovenskih njiv. Po novih evropskih smernicah želijo ekstrakt CBDja ukiniti iz prodaje, zato sta, že preden bi se to enkrat res zgodilo, prišla do še boljše ideje. Naredila sta zmleto konopljo v medu. Konopljin med je njihov prvi in glavni izdelek, ki je pakiran v 250-gramske stekleničke. »Zraven smo še naredili bio konopljino moko, bio konopljino olje in bio konopljin čaj. Vse pod našo blagovno znamko WeeBee. Po novem je mogoče kupiti tudi porcijski med, isti konopljin med, le da je pakiran v male porcije.

Pozitivni učinki industrijske konoplje na telo

Industrijska konoplja blagodejno vpliva na številne procese v telesu. Številne raziskave govorijo v prid CBDju, in tako mu pripisujejo pozitivne učinke za rakave bolnike, bolnike z alzheimerjevo boleznijo, čistil naj bi luskavice, zbijal pritisk, ter izboljšal koncentracijo in učenje.

Ostale prednosti konopljinega medu:

  • prijeten okus
  • ne vsebuje pesticidov, hebicidov in drugih sestavin, ki škodijo človeškemu organizmu
  • ne vsebuje silikonov in umetnih snovi