Oktober: Odpiramo vrata v novo realnost

Oktober: Odpiramo vrata v novo realnost

Oktober bo vse prej kot dolgočasen. Zgodilo bi se nam celo lahko, da nam ”nič več ne bo jasno”, kot bi izrazili mladi. Naša podzavest bo aktivnejša. Občutil se bo tudi vpliv prednikov ter naše vzgoje. Predvsem pa bo življenje pred nami odprlo nova vrata.
 
Pred vami so nove priložnosti na starih poteh, jih prepoznavate?
 
Oktober bo zanimiv. Zdelo se bo, da ujčkamo zastarele koncepte in se jih trudimo nekako umestiti v moderne čase. Kot bi se odločili za nek retro pogled na svet. To ni slabo, veste. Tako lahko obudimo stare dobre vrline kot so poštenost, marljivost, spoštljivost itd, saj vsi poznamo izraz, da je nekdo stare šole, kar pomeni, da je še posebno uglajen.
 
JE KREPOST IZUMRLA?
Vsak posameznik (in posameznica) se odloča kakšna oseba je. Čeprav v filmih mnogokrat slišimo, da je viteštvo ali kavalirstvo izumrlo, pa to ne pomeni, da velja tudi za nas. Vsak izmed nas je lahko ‘kavalir’ v svojem vsakdanu, ne glede na naš spol.
 
ČAS JE ZA NEKAJ NOVEGA
Število 10 vedno prinaša res preteklosti in Karme. Letos je to še posebno pomembno, saj smo v najbolj karmičnem letu tisočletja (zaradi končnice 19 v letnici 2019), torej bodo določene odločitve in dogodki meseca oktobra ključnega pomena za kolektivno zavest človeštva. Bomo, kot človeštvo, končno enkrat za vselej premagali izzive pohlepa, ega ter teme znotraj nas?
 
Če se že nekaj časa odločate za večjo spremembo, predvsem, če je le-ta povezana z vašim domom, zdravjem ali športom, prehrano ali gradnjo, je oktober kot nalašč čas za vas. Tudi zdravniški posegi in zdravljenje akutnih bolezni bo v tem času boljše. Za vse, ki bi radi delali na sebi, pa je izvrsten čas za pogled v svoje otroštvo ter v zavest, ki jo nosite v svojem DNK. Vse več je dokazov, da podedujemo tudi travmo.