NuMeRoSKoP od 9. do 15. 9. 2019: Pripravljeni, pozor, zdaj … KAM?

NuMeRoSKoP od 9. do 15. 9. 2019: Pripravljeni, pozor, zdaj … KAM?

Lekcije 38. tedna:

Smer našega življenja določamo sami! Prav nihče nam je ne more vsiliti. Če bi bili deležni mogočnega poriva naprej, kam bi vas to pripeljalo? Kam vodijo vaše misli, način delovanja, življenjski stil, urnik, prehrana, navade, način čustvovanja itd? Je zdrav, pozitiven, sočuten…? Življenje je vedno konstruktivno, tudi v negativno smer.
 
 
Pridejo trenutki, ko je potrebno prevzeti odgovornost za situacije, v katerih se nismo počutili dobro. Nihče vas ne more prisiliti vztrajati, razen vas samih. Vedno imate izbiro.
 
 
Seveda ne boste vihravo dali odpovedi kot vidimo v filmih, a lahko si obljubite, da vas situacije ne bodo več iztirile ter pričnete iskati drugo službo, razmislite kako lahko sami optimizirate svoje delo in se razbremenite. Ta primer rada navedem saj je razvidno, da imamo vedno več možnosti kako bomo ravnali kot le eno, in najslabša je pritoževanje, igra žrtve ter čenčanje.
 
V tem tednu bi komunikacija lahko bila nekoliko otežena. Nekaterim pa se bo, ravno nasprotno, razvezal jezik. Uporabite energijo tedna za raziskovanje drugačnih možnosti. Bodite radovedni miško, ki se ne boji poskusiti nečesa novega. Uživajte ob tem.
 
In veste, če vam ”novo ni všeč”, se kadarkoli lahko vrnete nazaj v stare tire. Poskusiti pomeni izkušnjo, ne doživljenjske obsodbe.