NuMeRoSKoP od 1. do 7. 4. 2019: Se v begu skriva svoboda?

NuMeRoSKoP od 1. do 7. 4. 2019: Se v begu skriva svoboda?

Lekcije 14. tedna:

Skušnjave se lahko pojavijo kjerkoli in kadarkoli. Včasih v bolj nedolžni obliki sladkarije, s katero se 'pregrešimo' kadar smo na dieti ali pa v obliki želje po spremembi in hrepenenju po svobodi, kadar bi se bilo potrebno soočiti z nečim neprijetnim. Seveda čutimo, da potrebujemo spremembo, odmik, nekaj novega, prostor za dihati - a ni vedno tisto, kar čutimo tudi to, kar potrebujemo. Saj vsi vemo, da včasih 'čutimo', da je McDonald's (ali podobno nezdrava hrana) najboljša izbira, po kateri hrepeni naše telo. 
 
Svoboda naj bi bila temeljna človeška pravica, a kaj, ko se tako velikokrat počutimo ujete v spone sistema, kajne? Ne moremo kar odkorakati in se ograditi od družbe, brez interakcije in določenih pravil, zakonov in zahtev, ki se nas dotikajo. 
 
Zato včasih svobodo iščemo tam ali pa na način, ki je pravzaprav beg in ne prava svoboda. Tako kot se prava moč ne skriva v pesteh prepotentneža, se tudi svoboda ne v nenehnih spremembah.
 
 
Pravijo, da kamorkoli gremo, sebe vzamemo s seboj. Res je tako.
Zato bo ta teden postregel z veliko dokazili tistega jaza, ki potuje z vami vsepovsod in vse močnejšo željo po spremembi v nek drugačen jaz, oziroma v nekoga, ki niste vi.
 
 
Uporabite to energijo, da bi presegali omejitve in svoje dvome. Ne zapravljajte je za to, da bi se izmikali odgovornostim. Posoda se ne bo pomila sama, saj veste. Podobno določene obveze, s katerimi odlašate, ne bodo izginile. Ravnajte odgovorno predvsem takrat, ko bo najbolj mamljivo ravnati nekoliko pubertetniško
 
Obeta se nam teden, v katerem se bomo želeli gibati, zato ne načrtujte daljših, dolgo urnih predavanj, ampak raje kolesarjenje.