Jesensko enakonočje prinaša nove energije: Čas zase naj bo v ospredju!

Jesensko enakonočje prinaša nove energije: Čas zase naj bo v ospredju!

Pred nami je enakonočje - astronomski pojav, v katerem ekvatorialna ravnina zaide čez sončevo središče, kar pomeni da sta dan in noč približno enako dolga po celem svetu. Obenem enakonočje naznanja slovo poletja in pričetek pomladi, prinaša pa tudi nove energije. 

 

Cikli narave narekujejo dogajanja v nas

Naravni cikli se ne dogajajo zgolj v naravi in vesolju, temveč tudi znotraj nas. Ljudje smo energetska bitja. Dovzetni smo na vse kar se dogaja okrog nas – če se tega zavedamo ali ne.

Staroselci so se tega globoko zavedali in so zato živeli v skladu z modrostjo matere Zemlje. Častili so njen ritem in nežne premike, saj so se zavedali, da so globoko povezani z našo potjo in našimi lastnimi telesnimi cikli ter s tem tudi našim zdravjem. Zato so si ob pomembnih prelomnicah, kot so enakonočja in solsticiji, vzeli čas in poskusili prisluhniti naravi ter se uskladiti z njo, da bi jih kar najbolje podprla v prihajajočem času.

Enako lahko storimo tudi mi, če si vzamemo v prihodnjih dneh nekaj časa zase in se uskladimo z naravnimi ritmi.

 

Jesen je čas, da ustvarimo prostor in s tem povabimo kreativnost v svoje življenje. Čas, da naredimo prostor temu, kar prihaja.

 

Odložimo bremena in ustvarimo prostor

Energija se v času jesenskega enakonočja začenja usmerjati navznoter in nas spodbuja, da spustimo to, kar nam ne služi več. Opustimo bremena, ki otežujejo naš vsakdan in na katere nimamo neposrednega vpliva.

Uravnovesimo življenje

Jesen je idealen čas, da iskreno pogledamo vase, in ugotovimo kaj so naše potrebe in želje. Je čas, da najdemo ravnovesje na vseh področjih svojega življenja. Najdimo ravnovesje med svojimi potrebami in potrebami drugih.

Sedaj ko se dnevi krajšajo, boste morda začutili, da se želite poglobiti vase. Dovolite si to, umaknite se. Vzemite si čas ZASE. Naredite to, o čemere premišljujete že dlje časa. Sledite svojim instinktom.

 

To je idealen čas, da naredimo čistko v svojih odnosih, poskrbimo za svoje čustveno in fizično zdravje ter očistimo »dom« - glavo, katere misli nas velikokrat omejujejo. Tako bomo na vseh ravneh ustvarili prostor zase in za nove življenjske ideje.

 

Najdite odgovore na vprašanja, ki vas mučijo in ustvarite dobre energetske poti, ki vas bodo lahkotno vodile skozi življenje.