Imate tudi vi suho kožo? Nahranite jo z živili iz domače shrambe!

Imate tudi vi suho kožo? Nahranite jo z živili iz domače shrambe!

Mrzli in suhi zimski dnevi, nenadna menjava okolja, pomanjkanje tekočine, in že čutimo posledice na svoji koži. Ta nas zateguje, postane rdečična in suha, ali z eno besedo – izčrpana. Povrnite ji svoj sijaj z izdelki in živili iz domače shrambe.

1. Oljčno oljo

Skorajda ni gospodinje, ki ne bi uporabljaja oljčnega olja v svoji kuhinji. Sedaj ga uporabite še na sebi. Z oljem namažite kožo, rahlo vtrite, obraz prekrijte s toplo in vlažno krpo, vse dokler se ne ohladi. Vaša koža bo navlažena in očiščena. Da, prav ste prebrali. Oljčno olje je obenem še naravno čistilo, ki vam ne bo odstranilo naravnega olja vaše kože, temveč očistilo nečistoč vaše kože.

2. Bogata in kremasta maska iz avokada

Tudi avokado večkrat pristane v naši nakupovalni košarici, kajneda? Uporabite avokado v kozmetične namene. Domača maske iz avokada je še en naraven način za pomirjanje suhe kože. Predlagamo pire pol avokada, ki ga zmešamo z žličko olivnega olja. Dodate lahko tudi žlico medu za zelo suho kožo. Nanesite masko na obraz, jo pustite delovati od 15 do 20 minut in jo nato izperite.

3. Kokosovo olje

Kokosovo olje je povsem naravno, čudovito dišeče, vsestransko, izjemno učinkovito in denarnici prijazno kozmetično sredstvo, ki nadomesti na desetine stekleničk losijonov in krem. Kokosovo olje lahko uporabite namesto vlažilne kreme, pred spanjem oziroma kadarkoli med dnevom. Priporočamo pa, da jo uporabite zvečer, saj zna biti koža po njej še nekaj časa mastna, a s tem še dolgo časa navlažena.

4. Namočena ovsena kaša

Dodajanje skodelice ovsene kaše topli kopeli kožo naravno rehidrira in pomiri. Tovrstno kuro lahko nadgradite z zgoraj omenjenimi živili.