DIY: Pečena slivova marmelada

DIY: Pečena slivova marmelada

Slive so naravno odvajalo in imajo celo vrsto pozitivnih učinkov na naše zdravje. Vsebujejo veliko antioksidantov in drugih pomembnih snovi, zato veljajo za odlično hrano za živce, izboljšujejo prebavo in pomagajo odvajati vodo iz telesa. Četudi jih imamo najraje sveže, je sedaj pravi čas, da si pripravimo ozimnico in izdelamo marmelado, s katero se bomo lahko sladkali pozimi.
 
Za pripravo marmelade potrebujemo: 
- 3 kg sliv
- 500 g sladkorja
- 1 vrečko vanilijevega sladkorja
- 0,5 dl ruma
- 1 cimetovo palčko
 
Pripravimo večji pekač z višjim robom. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Slive operemo, izkoščičimo in razrežemo. Zložimo jih v pekač in posujemo s sladkorjem ter premešamo. Dodamo cimetovo palčko.