Čemaževi polžki

Čemaževi polžki

Čemaž je trajnica s številnimi zdravilnimi učinki, ki med prvimi ozeleni gozdna tla in ga zato imenujemo tudi znanilec pomladi. Je prva spomladanska divja rastlina primerna za uživanje. Pripravimo ga lahko na mnoge načine. Razkrivamo vam sestavine in navodila za pripravo okusnih čemaževih polžkov.

 

Sestavine:

- 2 x vlečeno testo
- šopek nasekljanega čemaža
- 1 jajce
- 100 - 150 gramov kisle smetane
- 50 - 100g naribanega sira
- ščepec soli
- ščepec popra

 

Postopek:

Vlečeno testo razvaljamo, nato v skodelici premešamo nasekljani čemaž, kislo smetano, naribani sir, sol in poper. Zmes ne sme biti preveč tekoča. Enakomerno jo namažemo na testo in zvijemo v obliko rolade. Narežemo jo na manjše roladice (10 - 15 kosov), jih položimo v pekač in pečemo pri 200 stopinjah približno 20-25 minut, oziroma dokler testo ne postane zlato rumene barve.