03. April, 2019 15:02

Velikonočni pirhi malo drugače

Čas okrog velikonočnih praznikov nosi posebno težo. Četudi nismo pristaš tovrstnega praznovanja, ne moremo mimo vseh kulinaričnih dobrot, ki takrat krasijo našo mizo, ter barvitega ustvarjanja velikonočnih pirhov. Se boste tudi letos okraševanja velikonočnih pirhov lotili po ustaljenem receptu ali se boste raje poslužili česa novega?

Načinov za barvanje in dekoracijo pirhov je več, odvisno od okusa posameznika. Mi vam tokrat predstavljamo različne preproste, vendar izredno zanimive ideje kako okrasiti svoje pirhe. Vaši velikonočni pirhi bodo z našo pomočjo brez slehernega dvoma izstopali.

 

6 velikonočnih idej za barvanje in okraševanje pirhov

 

Jajčka z motivom

Vse kar potrebujete je merica dobre volje, potrpežljivosti in natančnosti. Jajca naj bodo bela, da pride dorisan motiv še posebej do izraza. Za vzorce lahko uporabite črni flomaster in barve (možno tudi lak za nohte).  Pri oblikovanju linij si lahko pomagate s šivanko ali tankim čopičem. Na preproste linije dorišete rožičast motiv in vaša jajčka je končana. 

 

 

Bleščičasta jajčka

Tudi tukaj predlagamo belo jajce. V trgovini kupite lak z bleščicami in ga preprosto nanesite na jajce.

 

 

Jajčka z mozaikom

Zlomite belo jajčno lupino na več manjših kosov. Jajce obarvajte z barvo za barvanje pirh in počakajte, da se posuši. Nato jo namažite z lepilom in počasi nanašajte kose lupin, da ustvarite mozaik.

 

 

 

Perjasto jajce

Že v prejšnjem prispevku smo nanizali idejo o dekoriranem jajcu s perjem. Tokrat vam predstavljamo še preprostejšo različico, saj je vse kar potrebujete samo belo jajce in nalepljeno perje.

 

 

Jajce z mrvicami

V skledo natrosite mrvice, belo jajce namažite z lepilom in jo povaljajte v mrvicah. Pustite, da se osuši.

 

 

Pirhi z vencem

Jajcu s flomastrom narišemo oči, nos in usta. Uporabimo žico, nanjo ovijamo cvetje, ki ga sproti pritrjujemo z nitko. Ustvarimo obroč in ga nataknemo na jajce.

 

 

Foto: Pinterest

Deli:

Družbena omrežja