28. Marec, 2019 15:16

Velikonočni cupcakesi s kremo iz bele čokolade

 

Pri vas doma že kaj diši po piškotih? Če še ne, se preizkusite v pripravi sladkih velikonočnih grižljajev in navdušite svoje domače.

Za vas smo pripravili preprosto sladico, s katero ne boste izgubljali preveč časa, a vas bo hkrati navdušila z okusom in prikupnim izgledom.

 

 

180 g moke

0,5 žličke pecilnega praška

0,25 žličke sode bikarbone

1 ščepec soli

115 g stopljenega masla

80 g sladkorja

180 ml pinjenca

60 ml kisle smetane

2 beljaka

 

 

mlečna ali temna čokolada

in čokoladna ali sladkorna jajčka

 

Krema:

120 g bele čokolade

140 g kremnega sirčka

3 žlice zmehčanega masla

1 žlička vanilijeve arome

200 g sladkorja v prahu

1-2 žlici mleka

 

 

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice. 

2. V skledo presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Sestavine dobro premešamo. V drugi skledi zmešamo stopljeno maslo, pinjenec, sladkor in kislo smetano. Tekočo mešanico vlijemo v skledo s suhimi sestavinami ter vse skupaj premešamo samo toliko, da se sestavine navlažijo. 

3. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v sneg, ki ga nežno in počasi vmešamo v zmes suhih in mokrih sestavin. Ko dobimo gladko in enotno testo, prenehamo z mešanjem. 

4. S pripravljenim testom napolnimo papirnate košarice. Cupcakese pečemov ogreti pečici od 15 do 18 minut. Pečeni so, ko se po vrhu lepo zlato rjavo obarvajo. Pečene kolačke ohladimo. 

6. Medtem ko se kolački hladijo, pripravimo kremo. V mikrovalovni pečici ali v vodni kopeli stopimo čokolado in jo nekoliko ohladimo. 

7. Z električnim mešalnikom gladko razmešamo zmehčano maslo in kremni sirček. Vmešamo ohlajeno stopljeno čokolado in vanilijevo aromo, nato pa postopoma, po žlicah, vmešamo sladkor v prahu. Na koncu dodamo še eno žlico mleka in če je krema lepo rahla in kremasta, prenehamo z mešanjem. V nasprotnem primeru dodamo še malo mleka. 

8. Pripravljeno kremo nadevamo v vrečko za krašenje in jo nabrizgamo na ohlajene cupcakese. Sladico okrasimo z nastrgano čokolado in sladkimi jajčki, zložimo na krožnik ali servirni pladenj in postrežemo.

 

 

Vir: okusno.je

Deli:

Družbena omrežja