10. Marec, 2018 08:08

S pomočjo zvoka pomaga ljudem

Gaja Klas iz okolice Maribora s pomočjo zvoka pomaga ljudem. Gre za zvočno terapijo oziroma terapevtsko uporabo zvoka, ki ga rojevajo prvinski instrumenti, na primer gong, himalajske posode, vilice ...

Človeški glas ali zvok, ki ga privabljamo iz različnih glasbil, nedvomno vplivata na človekovo počutje in imata lahko nanj tudi zdravilno delovanje. Zvok sprošča, pomirja in osvobaja, z glasovnimi valovi, ki jih oddaja, vpliva na naše možgane. Najbolj prvinski inštrumenti, kot so gongi, pojoče sklede, školjke, palice ali piščali človeka globinsko sproščajo, pomagajo pri odpravljanju psihofizičnih blokad in pomagajo do vnovičnega stika s samim seboj.

Gaja Klas: To ni napisana glasba

Zvok gonga človeka po besedah zvočne terapevtke in gong mojstrice Gaje Klas globinsko sprosti.

»To ni napisana glasba, ki smo je vajeni iz glasbenega sveta. Um se nima nikamor prijeti in obupa. Ko obupa se v bistvu telo sprosti, pride ta aha moment,« pojasnjuje zvočna terapevtka.

Zvok je starodavno orodje, pravi mojstrica gonga, ki uporablja tudi druge inštrumente za ustvarjanje ravnovesja v človeškem telesu. Na primer pojoče vilice ali sklede iz kamene strele, pa tudi, kot pravi, najpopolnejši inštrument iz narave - školjko.

 

»Pomaga nam priti v stik s sabo, pomaga nam sprostiti telo, ker v bistvu naš urnik, stres, vse te stvari, ki so spremljevalci modernega časa, nas vedno vozijo stran od nas in to je ena taka dobra pot spet nazaj k sebi,« pravi. 

Zvok pomirja, sprošča in osvobaja, ljudje, ki se prepustijo rokam zvočnega terapevta, se tako tudi bolje spoznajo. Želja po pomoči ljudem je tista, ki gong mojstrico ženejo naprej po poti zvočne terapije. 

»Ljudje velikokrat rečejo, da so veliko lažji, osvobojeni, zelo sproščeni, recimo ena taka zvočna meditacija ti lahko nadomesti nekaj ur spanja,« še dodaja Gaja Klas.

Vir: www.mariborinfo.com

Oglejte si zgornji posnetek oddaje VITA - življenje je lepo v katerem Gaja Klas predstavlja učinke vibracij kristalnih posod.

Deli:

Družbena omrežja