18. Junij, 2019 10:05

Recimo gubam adijo

Koža je naš največji organ in opravlja številne procese. Zgrajena je iz različnih plasti celic in ravno zato, je sposobna opravljati vse te funkcije/procese. Žal pa te celice z leti izgubljajo vitalne sposobnosti samoobnavljanja in če si v tem obdobju ne pomagamo vsaj malo sami, se začnejo kazati znaki staranja (gube). Koža je zgrajena iz povrhnjice, usnjice in podkožnega tkiva in ravno obnavljanje kože zagotavlja zarodna plast povrhnjice, iz katere se novonastale celice nenehno selijo na zunanjo površino kože, tam pa, ko opravijo svojo funkcijo, poroženijo in odpadejo. 
Prožnost in trdnost kože zagotavlja iz kolagenskih in elastičnih vlaken zgrajena usnjica, med katero so ujete krvne žile, žleze lojnice, živci in se vrhnji plasti ne prilega v ravni, ploščati, ampak v reliefno zelo razgibani obliki, kot nekakšne vdolbine in izbokline – slednje so na drobno prepredene z najmanjšimi žilicami ter kapilarami.
 
KAKO SI POMAGAMO NA NARAVEN NAČIN?
Zelo pomembna je zunanja in notranja nega kože. Redno je potrebno odstranjevati odmrlo kožo s pilingi, kožo dobro hidrirati in ji dodajati hranljive snovi. Osnova pa je vsekakor zdrav način življenja in uravnotežena prehrana, priporočljivo pa je izogibanje zaskrbljenosti, jezi in stresu. Sploh jeza na obrazu pušča močno izrazite gube, ki so vidne na čelu med obrvmi in okrog ust. V zadnjem času pa je zelo iskan in priljubljen japonski naravni lifting obraza, ki je nekakšna alternativa botoksu.

 

 
KAJ JE JAPONSKI NARAVNI LIFTING?
Je ena izmed najnaprednejših 100% naravnih metod pomlajevanja obraza. Gre za nevrosenzorično metodo stimulacije mišic na obrazu, ki se izvaja ročno in pri čemer se uporabljajo le naravni proizvodi. Pripomore k sprostitvi notranje napetosti, kar pa je opazno na splošnem boljšem počutju.
 
KAKŠNI SO UČINKI?
Z japonskim naravnim liftingom obraza, obrazu vrnemo svežino ter učvrstimo obrazne mišice in omilimo videz gub. 12 tretmajev, ki se izvedejo v obdobju štirih tednov, se lahko primerja z botoksom in ravno zato je tretma poznan kot odlična alternativa kirurškim posegom za pomlajevanje obraza. Zagotavljajo se kakovostni in trajni rezultati, kateri telesu ne puščajo stranskih učinkov. In ne samo, da se učvrstijo obrazne mišice, omilijo se tudi znaki staranja (gubice), koža postane veliko bolj sijoča in napeta, telo pa se napolni z zadovoljstvom. 
 
KAKO DELUJE?
Deluje neposredno na centralni živčni sistem, kar privede do sprostitve notranje napetosti. S stimulacijo živčevja, akupunkturnih točk in refleksnih con na obrazu, poskrbimo za uravnoteženo delovanje hormonalnega sistema in pospešimo tvorbo kolagena. Le ta pa poskrbi za prožnost in elastičnost kože.
 
KAKO POTEKA IN ZA KOGA JE PRIMEREN?
Tretma je zelo prijeten in primeren za vse generacije. Najprej stranko udobno namestimo in kožo na obrazu primerno pripravimo na izvajanje tretmaja. Najprej pritiskamo refleksne točke na obrazu, s katerimi lahko uspešno odpravimo glavobole, hormonske težave, vnetja nosne votline in utrujenost, nato sledita še močna masaža obraza in ročna limfna drenaža. Pri masaži obraza, se uporablja zgolj naravna kozmetika (šipkovo olje). Sledi pa še limfna drenaža, ki poskrbi, da se iz kože izločijo strupi in odvečna tekočina. Celoten postopek traja približno 60 minut in je primeren tako za najstnike (akne, brazgotine), kot tudi za starejšo populacijo (močno vidne gube). Preventivno se priporoča proti nastajanju prvih gubic, za zrelo kožo pa je primeren, saj se ji povrne sijoč videz. V veliko pomoč je pri brazgotinah, opeklinah ter po kapeh, kadar nastopi obrazna paraliza. 

 

 

NARAVNA KOZMETIKA JE OSNOVA
Ni pomembno le, kaj dajemo v telo, temveč tudi, kaj dajemo na telo, oz. v tem primeru na obraz. Vse več poudarka je na naravni kozmetiki, kajti le tako se lahko izognemo direktnemu stiku s kemikalijami. Ravno zato izvajamo lifting obraza s šipkovim oljem, katerega uvrščajo na sam vrh lestvice v anti-age kozmetiki. Olje je bogato z vitamini (A, C, E) in maščobnimi kislinami, ki pomladijo kožo. Šipkovo olje vsebuje beta karoten, ki učinkovito deluje proti prostim radikalom. Posebnost olja pa je trans – retinojska kislina, ki pomaga v borbi proti gubicam, ter povečuje gladkost ter prožnost kože. Olje je primerno za vse tipe kože in ravno zato priljubljeno, saj se hitro vpija in ima močno antioksidativno delovanje. Je pa še v pomoč proti pigmentnim madežem in spodbuja tvorbo kolagena.

 

Mojca Peček – wellness studio Zarja

Dipl.org.tur, org.veln.stor., licencirana prehranska svetovalka, maserka in MISP inštruktorica in Access Bars praktik

Deli:

Družbena omrežja