25. September, 2019 15:46

RECEPT: Jesensko očarljiv in zdrav sadež vas bo navdušil!

Nastopila je sezona buč. Ker je jesenski čas kot nalašč za okušanje zdravih sezonskih jedi, smo za vas pripravili čarovniško-kulinarično mojstrovino, ki vas bo nedvomno očarala. Preizkusi se v čaranju še ti!

 

RECEPT

Dišeča čarovnija s pečeno bučo, timijanom in parmezanom

Sestavine za 6 oseb:

1,5 kg težka buča

3 dcl sladke smetane

1,5 dl mleka

3 strti čestni

2 žlički timijanovih lističev

85 g naribanega parmezana

sol, poper 

 

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Oprani buči odrežemo vrhnji del s pecljem in ji odstranimo semena in vlakna. Damo jo na pekač, v kozico vlijemo mleko, damo česen, skoraj ves timijan, in segrejemo. Začinimo z začimbami ter še vroče vlijemo v bučo. Primešamo še 50g parmezana in bučo pokrijemo z vrhnjim delom.

2. Pečemo 1,5 ure, nato bučo vzamemo iz pečice, temperaturo zvišamo na 200 stopinj Celzija. Pokrov buče odstranimo, dodamo še preostali parmezan in pečemo dodatnih 15 minut. Pečeno posujemo s preostalimi timijanovimi lističi. Postrežemo kot prilogo. 

Deli:

Družbena omrežja