27. Januar, 2019 17:57

Numerološki mesečnik: Februarja radovedno!

Obeta se nam razgiban mesec, v katerem radovedno raziskujmo drugačnost in nenavadnost. To pomeni, da je mesec ugoden za krajša potovanja, adrenalinske športe in pa tudi spoznavanju tujih kultur, drugačnega načina razmišljanja in ravnanja. Morda se boste udeležili predavanja o oddaljenih krajih, morda boste posegli po zanimivem potopisu v knjižnici, morda si boste ogledali dokumentarec in se tako približali sicer oddaljenim in težje dosegljivim kotičkom sveta; ali pa se boste odločili za eksotično potovanje.

V vsakdanjem življenju bomo soočeni z lastnim odzivanjem na drugačnost. Najverjetneje vsak za sebe meni, da drugačnosti ne obsoja. Pa vendar, debate o verskih prepričanjih, političnih nazorih, spolni usmerjenosti in tako naprej v realnem, vsakdanjem življenju kažejo drugačno sliko. Socialna omrežja se šibijo diskusij, ki najbolj pogosto niso strpne. Vsak človek in prav vsaka situacija so naši učitelj in ogledalo. Poglavitno vprašanje meseca februarja naj bo: kakšen človek si želim biti?

Opazujte osebe okoli sebe. Takšne, ki jih spoštujete in takšne, katere kritizirate. Od obojih se lahko naučite. Morda vas bo nekdo navdahnil in boste bolj pozitivni, nekdo drug pa vam bo pokazal, kakšen človek si ne želite biti.

Nahajamo se v času sprememb v načinu komuniciranja. Malček bolj svobodno se bomo izražali, kar pomeni, da bi se lahko ujeli tudi pri bolj direktnem izražanju, pa naj gre za to, da boste denimo tašči (končno) priznali, da vam neka njena jed preslana in jo poprosili, da vas upošteva, ali pa boste opazili celo, da več preklinjate, ste morda bolj sproščeni in odprti.

KAJ TO POMENI ZA POSAMEZNIKA?

Spremenite komunikacijo, ki jo imate do sebe. Naj bo bolj strpna, direktna in obenem tudi spoštljiva. Sami sebi, ko smo jezni, včaih izrečemo zelo grde besede, kajne? Ko se vam nekaj ponesreči in ste preutrujeni, malo bolj čustveni, se kaj hitro v naših mislih in besedah znajdejo žaljivke. Bodite nežni do sebe, in naslednjič, ko se ujamete, da sebe kritizirate, se ustavite, globoko vdihnite in objemite. Povejte si, da ste popolni in, da bo še vse v redu. Če ste na javnem mestu, pojdite na WC ali pa to storite v mislih.

Samski: lažje boste zmogli pogum in svojo simpatijo povabili na zmenek, a opozoriti vas moram, da bo marec mnogo bolj ugoden za pričetek nove ljubezenske zgodbe (in utrditev obstoječe), zato si ne vzemite preveč k srcu, če bi dobili košarico.


DELO ZA DUŠO

Ko spremenite svoj odnos do sebe, se bo odnos okolice do vas spremenil, saj bo sprememba v vašem energijskem zapisu očitna.
 

 

Kako bi lahko bili bolj nežni do sebe?
Uporabite afirmacijo: Sebe sprejemam in ljubim brezpogojno.
Lotite se drugačnosti: spremenite slog oblačenja, poskusite nenavadno jed, pojdite drugam v trgovino, poslušajte drugačno glasbo, družite se z novimi, drugačnimi osebami.

 

Življenje se vedno spreminja in mi z njim – ali on z nami? Vsi smo med seboj povezani in prav vsak nam lahko podari nekaj dobrega in ljubečega, ali pa ponudi ne preveč lepo ogledalo.  Bodimo odprti tudi ozaveščanju samih sebe v drugačni luči. To je prvi korak spremembe v boljši smeri!

Z Ljubeznijo za vas, LiLi SoRuM
 

Deli:

Družbena omrežja