Ni res pa je: Gin tonik pospešuje metabolizem, pomaga kuriti maščobe in preprečuje staranje

Ni res pa je: Gin tonik pospešuje metabolizem, pomaga kuriti maščobe in preprečuje staranje

Ljubitelje gin in tonika bo razveselila novica, da naj bi priljubljena alkoholna pijača pomagala pospešiti metabolizem in kuriti odvečne maščobne obloge!

Gin je najbolj priljubljena pijača leta 2018 in prepričani smo, da bo njena priljubljenost letos le še narasla, ob zaslugi izsledkov najnovejših raziskav. 

 

"Super sestavina"

Gin izdelujejo iz brinovih jagod, ki veljajo za “super jagode”. Od tega, da flavanoidi, ki jih vsebujejo, izboljšujejo prekrvavitev, pa da pomagajo preprečevati, da bi v telesu zastajala voda, ima pitje gina v zmernih količinah še številne druge pozitivne učinke na naše zdravje, med drugim pomaga preprečevati infekcije, srčne bolezni, in izboljšujejo prekrvavitev. Z odliko se zoperstavlja tudi letom, pravijo.  

 

Vaš večerni kozarec gin tonika pa vam bo menda pomagal tudi ohraniti mladosten videz in prispeval k zdravemu in sijočemu videzu kože.

 

Od domnev do dejstev?

Skupina znanstvenikov z univerze Sigulda je za potrebe raziskave, v dve skupini razdelila miši. Ena skupina je konzumirala gin, druga pa vodo. Namen raziskave je bila meritev potenciala izgorevanja kalorij. Rezultati pa so pokazali sledeče: "Pri miših, ki so uživale gin, smo opazili kar 17-odstotno povečanje bazalnega metabolizma, medtem ko pri miših, ki so pile vodo, nismo opazili spremembe."

 

Raziskava je razkrila, da gin sproža efekt tako imenovanega naknadnega izgorevanja, zaradi katerega telo kuri kalorije tudi eno uro po tem, ko smo spili gin.

 

 

Po poročanju Livestrong-a, je gin tudi ena najmanj kaloričnih žganih pijač, saj ima le 97 kalorij na kozarček. Glavna super sestavina gina deluje tako, da povečajo količino encimov, ki vam pomagajo predelati hrano in pomagajo pri prebavi. To pomeni, da boste posledično manj napihnjeni, skrbi, da bi se po ginu lahko zredili naj bi bile popolnoma odveč.

 

Gin ima številne pozitivne učinke na nas, a le če ga pijemo v zmernih količinah. Strokovnjaki kljub rezultatom opozarjajo na to, da je treba opraviti dodatne raziskave, ki bodo podkrepile trditve, zato jih nikar ne vzemite preveč resno!