Nasvet: Kako na naravni način ublažite rdečico in srbenje?

Nasvet: Kako na naravni način ublažite rdečico in srbenje?

Letos nam komarji ne prizanašajo in toliko več pozornosti moramo nameniti zaščiti pred njimi. Izbrskali smo kar nekaj možnosti naravne zaščite. Izveste pa tudi, kaj vam je storiti v primeru, da vas je komar že pičil.

Ovseni kosmiči
Ko vas piči komar uporabite ovsene kosmiče, saj vsebujejo, ki pomirijo koži. Vzemite skodelico kosmičev in jih zmešajte z enako količino vode. Nekoliko počakajte, da se zmes zgosti. Nato jo nanesite na razdražen predel kože in pustite delovati vsaj 10 minut. V primeru, da imate pike po vsem telesu, vam svetujemo, da si pripravite kopel, v katero stresete približno 200 gramov ovsenih kosmičev.

Aloe vera
Aleo vera je sploh v poletnih mesecih izjemno uporabna. Primerna je predvsem za lajšanje težav v primeru sončnih opeklin, seveda pa pomaga tudi pri blaženju srbečice in rdečice, ki vam ju lahko zadajo komarji. Vzemite rastlin, preprosto prelomite list in nanesite gel na razbolelo mesto na koži.

Soda bikarbona
Najbrž ni kuhinje, kjer ne bi našli to vsestransko sestavino. Primerna za uporabo je tudi, ko vas piči komar. Vzemite 1 žlico soda bikarbone, ji dodajte nekaj kapljic vode in premešajte v gosto pasto. Pasto nanesite na kožo in počakajte vsaj 10 minut preden jo izperete. Bazilika Ta rastlina, ki jo pogosto uporabljamo v kulinariki, ima mnogo pozitivnih učinkov na zdravje, uporabna pa je tudi za nego kože oz. predvsem pri blaženju srbečice. V vrelo vodo stresite nekaj žlic posušene bazilike. Počakajte, da se mešanica ohladi, nato pa vanjo pomočite čist kos blaga ter ga položite na kožo. Ponavljajte po potrebi.

Jabolčni kis
Jabolčni kis uspešno pomaga tudi pri pikih komarjev. Pripravite lahko mešanico iz jabolčnega kisa in vode (razmerje 1:1). Vanjo pomočite čisto krpo in jo položite na kožo. Jabolčni kis pa lahko dodate tudi kopeli.

Čebula
Čebulo olupite, odrežite manjši košček in ga položite na mesto, kjer se je pojavil pik. Počakajte približno 15 minut. Čebulni sok je namreč izjemno učinkovit pri lajšanju srbečice in nasploh pri razdraženi koži.