Karitejevo maslo skrivnost do lepote, ki jo je poznala že Egipčanska kraljica Neferiti

Karitejevo maslo skrivnost do lepote, ki jo je poznala že Egipčanska kraljica Neferiti

Karitejevo maslo ali Shea butter, kakor ga imenujemo v angleščini, iztisnejo iz istoimenskega drevesa - oreščkov, ki raste v tropski Afriki. Velja za eno izmed najboljših naravnih sredstev za nego kože. Negovalni učinki za kožo in lase so bili bojda znani že v starem Egiptu. 

Zlati učinki masla

Že egipčanska božanstvenost se je zavedala zlatih učinkov tega mogočnega drevesa. Karitejevo maslo ima izredno bogato in hranilno sestavo: nenasičene maščobne kisline (za gladko in sijočo kožo), vitamin D, ki poskrbi, da koža ni mlahava in uvela, alantoin (naravna negovalna sestavina), vitamin A, C in E (najmočnejši naravni antioksidanti), ki ščitijo kožo pred zunanjimi vplivi in degradacijskimi spremembami, in pospešujejo proces obnove kožnih celic.

Karitejevo maslo je prijazno do vseh tipov kože, še posebej do občutljive in suhe. Ima predvsem vlažilen učinek, zato je najpogosteje sestavina glosa za ustnice, vlažilnih krem in balzamov za lase.

 

Karitejevo maslo omili in reši marsikatero kožno nevšečnost, deluje protivnetno, zdravi opekline in razjede na koži, odpravlja luskavico, v pomoč je tudi pri preprečevanju neprijetnih strij. Poleg tega, da koži vrača elastičnost in prožnost, pomaga tudi pri kapilarni cirkulaciji. Z uporabo karitejevega masla je koža že po nekaj dneh pomlajena in na otip bolj nežna.