21. Avgust, 2018 13:11

DIY: Pečena slivova marmelada

Slive so naravno odvajalo in imajo celo vrsto pozitivnih učinkov na naše zdravje. Vsebujejo veliko antioksidantov in drugih pomembnih snovi, zato veljajo za odlično hrano za živce, izboljšujejo prebavo in pomagajo odvajati vodo iz telesa. Četudi jih imamo najraje sveže, je sedaj pravi čas, da si pripravimo ozimnico in izdelamo marmelado, s katero se bomo lahko sladkali pozimi.
 
Za pripravo marmelade potrebujemo: 
- 3 kg sliv
- 500 g sladkorja
- 1 vrečko vanilijevega sladkorja
- 0,5 dl ruma
- 1 cimetovo palčko
 
Pripravimo večji pekač z višjim robom. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Slive operemo, izkoščičimo in razrežemo. Zložimo jih v pekač in posujemo s sladkorjem ter premešamo. Dodamo cimetovo palčko.

Pečemo eno do dve uri in med tem večkrat premešamo. Dodamo rum. Ko tekočina izpari in postane zmes lepljivo gosta, lahko s pečenjem zaključimo. Zmes zmeljemo s paličnim mešalnikom da postane gladka in z njo napolnimo kozarce.

Še tople zapremo, jih obrnemo na pokrov in pokrijemo z odejo. Ko se ohladijo, jih zložimo v hladno klet ali shrambo.

 

Pa dober tek :)

Deli:

Družbena omrežja