06. September, 2018 07:31

DIY: enostavna sladica s slivami

Enostavno biskvitno pecivo s sadjem sodi med zelo priljubljene in hitro pripravljene sladice v vsakem gospodinjstvu. Pripravite ga lahko brez posebnega znanja ali kuharskih izkušenj, za merico pa uporabite preprosto - jogurtov lonček. Najaktualnejša verzija je tokrat s slivami, sicer pa lahko vključite katerokoli drugo sezonsko sadje. Za bolj zdravo različico lahko kristalni sladkor zamenjate s kokosovim, bele moko za kakšno od polnozrnatih, pri maščobi pa je že tako predvidena uporaba kokosovega masla.

Zdaj pa veselo na delo!

Potrebujemo:

- 2 jajci
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 lonček navadnega jogurta (180 g)
- 3/4 lončka stopljenega kokosovega masla
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 pecilni prašek
- 500 g svežih zrelih sliv
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička cimeta

 

Priprava:

Na nižji temperaturi počasi stopite kokosovo maslo. Nato ga odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi. Medtem v skledi zmešajte moko in pecilni prašek. V drugi skledi penasto umešajte jajca, sladkor (1 jogurtov lonček) in vaniljev sladkor. V jajčno zmes vmešajte po vrsti: jogurt, stopljeno kokosovo maslo, nato mešanico moke in pecilnega praška. Vse skupaj dobro premešajte do gladkega. Maso enakomerno razporedite po namaščenem pekaču. Oprane slive razpolovite, izkoščičite in narežite na četrtine ter z njimi prekrijte pripravljeno maso v pekaču, tako ta bodo z lupino obrnjene navzdol. Slive potresite z mešanico sladkorja in cimeta. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pecivo pecite v ogreti pečici 35 do 40 minut. Ohlajeno pecivo narežite na kose in ga postrezite.

Deli:

Družbena omrežja