Ali lahko hoja vpliva na izgubo odvečnih kilogramov?

Ali lahko hoja vpliva na izgubo odvečnih kilogramov?

Različne telesne aktivnosti igrajo pomemben faktor pri izgubi odvečne telesne teže. V naših mislih se je porajalo vprašanje ali je hoja dovolj učinkovita aktivnost, da bodo rezultati vidni? V nadaljevanju članka vam predstavljamo vse pozitivne in zdrave koristi hoje, vključeno s tem ali ima vpliv na našo telesno težo.

Odgovor se glasi: JA!

Hoja je super aktivnost, katere se lahko brez problema poslužuje prav vsak. Vendar, da bodo rezultati vidni bo potrebno povečati število korakov, ki jih vsakodnevno narediš.

 

Majhne spremembe v vaši prehrani v kombinaciji z hojo lahko pozitivno vpliva na vaše zdravje in vašo telesno težo.

 

Pomembno je, da poudarimo, da sama telesna aktivnost ni dovolj. Potrebno je spremeniti tudi sam način prehranjevanja. Za začetek se poskusite odpovedati sladkim pijačam in jih zamenjajte z vodo ali čajem.

Štejejo majhni koraki!

V naši okolici lahko najdemo različne pohodniške poti na katere se lahko odpravite. Za začetek je že dovolj, da se odpravite na en daljši sprehod po mestu ali greste peš v trgovino, namesto z avtom. To so vse majhne spremembe, ki ne zahtevajo od vas veliko, vendar pa imajo lahko velik vpliv na vaše počutje, zdravje in vašo telesno težo. 

Pa pot pod noge!