26. Marec, 2019 10:57

8 simpatičnih idej za velikonočno okrasitev vašega doma

Velika noč kot tudi drugi prazniki so v danajšnjem času pridobili kar nekaj komercialnega pridiha. To s pridom izkoriščajo podjetja, ki množično prodajajo svoje storitve in izdelke. Da bi ob teh praznikih zapravili čim manj denarja, smo za vas zbrali 8 idej, ki jih z malo spretnosti in domišljije lahko posnamete in izdelate svoje velikonočne dekoracije kar doma.  

1. Šopek malo drugače

Naj vašo mizo krasi šopek, ki vsebuje delček "pomladi" in velikonočnih simbolov. Tako boste cvetje preprosto vzeli z domačega vrta, pri tem pa dodali še korenček in vaša miza bo zaživela v povsem novi luči. 

 

2. Velikonočni venček s pirhi

Venček je tradicionalen okrasek za praznike. Vsak uporabljen material ali predmed, bo zagotovo prispeval k lepo urejenemu vencu, zagotovo pa bo lepši in bolj vpadljiv, če mu boste namestili pirhe. Velikonočni venček s pirhi naj krasi vaša vhodna vrata ali stene vašega doma. 

 

3. Gnezdo s pirhi

Poleg venčkov pa so priljubljena tudi tako imenovana gnezda, ki so prav tako spletena iz vej, in okrašena. Gnezda lahko krasijo vaše mize, klubske mizice ali regale po vsej hiši. Vanje se lahko da nekaj pirhov, pravih ali čokoladnih. 

 

4. Veje s pirhi namesto šopka

V vazo postavite nekaj še ne povsem razcvetelih vej (lahko si omislite mačice) in nanje obesite nekaj pirhov ali drugih okraskov, povezanih s tem časom, ki jih lahko izdelate sami. Če imate z velikonočno tradicijo več izkušenj, lahko sami izpihate jajčne lupine, jih pobarvate, okrasite, zlomite na eni strani, vanje pa preprosto zložite cvetlice in tako bo nastala pomladno-velikonočna dekoracija, ki bo nadomestila šopek. 

 

5. "Pirhasta vaza"

Vsaka hiša ima stekleno vazo, ki jo lahko uporabimo v različne dekorativne namene. Pri tem si preprosto omislimo pirhe, plastične ali prave in jih zložimo v vazo. 

 

6. Dekorativna embalaža 

Ne veste kam z embalažo od jajc? Odgovor je na mizo! Naredite to čudovito velikonočno dekoracijo, uporabite olupke jajc, jih napolnite z mini svečkami in prižgite. Zraven lahko dodate še pisane cvetlice ali mah in dekoracija za na mizo je pripravljena. 

 

7.  Velikonočno pogrnjena miza

K praznični okrasitvi spada tudi pogrinjek, ki se bo z njo ujemal po barvah in vzorcih. Omejitev pri teh ni. Nekateri radi uporabijo pogrinjke v stilu spomladanskih cvetlic, pisane in kričeče, drugi prisegajo na pastelne, nežne barve. Mi pravimo, da je manj, več, zato svetujemo, da mizo okrasite na preprost način in pri tem uporabite istovrsten pogrinjek, detajlček ali dva s simbolom velikonočnih praznikov bosta pa ravno dovolj, da popestrita celotno okrasitev. 

A dejstvo je, da bo ob lepo pogrnjeni mizi tudi hrana bolj teknila, zato se prepustite ustvarjanju in ob tem uživajte. 

 

 

8. Dekorativna jajčka s podstavkom

Če prisegate na minimalizem, bo tale dekorativna jajčka kot nalašč za vas. Poiščite podstavek, na katerega boste zlahka prilepili dekorirano jajce.Lahko uporabite izrezan karton, večji zamašek ali kavni podstavek. Plastično jajce okrasite z okrasnim perjem, na katerega pripnete še nekaj dodatkov (okrasne kroglice, mrvice, gumbi itd.). Dekorativno jajce preprosto zalepiti na podstavek in po želji okrasite še s kakšnim mašlčkom. 

 

Prepustite se domišljiji in ustvarjajte!

Deli:

Družbena omrežja