09. Maj, 2019 15:33

4 odločitve, ki jih nikoli in nikdar ne boste obžalovali

V življenju vsakodnevno izbiramo odločitve in skoraj vsak dan se srečamo z vsaj enim pomembnim precepom. So odločitve, ki jih obžalujemo in odločitve, ki jih ravnodušno pozdravljamo in nas opominjajo, da smo izbrali pravo pot. Ne glede na vse, obstajajo nekatere odločitve, ki jih nedvomno ne boste nikoli obžalovali. Za vas jih bomo nanizali štiri.  

1. Odločitev, da bomo srečni

Verjetno ste že slišali za rek sreča je opoteča. Danes si srečen, že jutri pa se nate zgrinejo črni oblaki. Je vse naključje? Ni. Sreča je zavestna odločitev. To potrjujejo študije, ki pravijo, da je sreča odločitev, ki jo lahko nadziramo. Sreča ni povezana z materialnimi dobrinami, je neodvisna od zunanjega sveta. Sreča je v nas in samo ljudje, ki se tega zavedajo jo lahko občutijo. Odkrivajte in prepoznajte srečo v majhnih vsakodnevnih trenutkih, in radujte se življenju.

 

2. Odločitev, da bomo prijazni namesto nesramni

V navalu jeze je najlažje na nekoga stresti besede in proecirati ves bes na nedolžno osebo. Apatična oseba, s tem čuti zadovoljstvo, morda pa le začasno razbremenitev čustvene napetosti. Tudi to je odločitev. Odločite se, da boste raje dva krat vdihnili in počakali, da vas val besa mine, in spregovorili, ko boste čutili, da ste se pomirili. Vnesite v svoje življenje nekoliko več sočutja. Bodite prijazni do vseh in vsakogar. Študije kažejo, da prijaznost osrečuje in hkrati isto lastnost krepi pri drugih.

 

3. Odločitev, da boste s seboj ravnali kot s svojimi prijatelji

Sprejmite se. Namesto, da bi se primerjali z drugimi, vam bo veliko lažje, če sprejmete sebe takšne, kot ste, z vsemi napakami in pomanjkljivostmi. Sprejmite se, tako kot znamo sprejeti nove ljudi in prijatelje, to nas bo naredilo srečnejše in bolj zdrave. Če se dobro počutite v svoji koži, se to odraža tudi na vašem počutju in samozavesti. Bodite ponosni na to, kar ste in kar ste do zdaj dosegli v življenju.

 

4. Odločitev, da kdaj rečemo odločni »NE«

Vajeni smo živeti v svetu, ki od nas zahteva in pričakuje več kot smo včasih zmožni dati. A včasih preprosto pride do točke, ko moramo reči tudi odločni ne, za nas in za naše zdravje. Resda bomo na kratki rok včasih kaj izgubili, bomo pa pridobili na dolgi rok. Včasih lahko z zavrnitvijo poskrbimo, da ostanemo zvesti sebi, kar pa je nujno za zadovoljno in srečno življenje. 

Deli:

Družbena omrežja