Bolezni

31. Maj, 2019 13:31

Svetovni dan brez tobaka 2019

Kampanja je priložnost za ozaveščanje o nevarnih in smrtonosnih učinkih, ki jih povzroči uporaba tobaka in izpostavljenost pasivnemu kajenju ter priložnost za odvračanje uporabe tobaka v vseh oblikah.

 

Read More
22. Maj, 2019 15:56

Nevarnost zaužitega aluminija je podcenjena: Opozarjamo na previdnost!

Z izdelki iz aluminija se rokujemo na dnevni bazi. Razmeroma malo izmed nas pa se zaveda, negativnih učinkov tovrstne uporabe.

Read More
29. Marec, 2019 14:34

Bi kdaj pomislili, da vam ta navada lahko povzroči raka?

Najnovejše raziskave kažejo, da naj bi ravno pitje vročega čaja skoraj podvojilo tveganje za nastanek raka na požiralniku.  

Read More
16. Januar, 2019 20:49

POZOR: na pohodu so okužbe dihal, ki še posebej ogrožajo dojenčke

Od jeseni do spomladi je povečana možnost okužbe dihal, še posebej pri dojenčkih, opozarjajo na Nacionalnem inštituti za javno zdravje.

Read More
02. Oktober, 2018 09:50

Danes obeležujemo prvi mednarodni dan želodca

Slovensko združenje za gastroenterologijo in hepatologijo ob tem opozarja na nujnost vzpostavitve preventivnega programa za preprečevanje raka na želodcu, s katerim bi preprečili 236 smrti na leto.

Read More
28. Avgust, 2018 16:05

Duševne motnje vse pogostejši pojav pri otrocih in mladostnikih

Med slovenskimi otroki in mladostniki je v zadnjih letih opaziti porast anksioznih motenj, medtem ko poseben trend depresije ni opazen. Porast opažajo predvsem pri dekletih in starejših mladostnikih. Zaskrbljujoča ostaja razlika med deležem mladih...

Read More
18. Julij, 2018 12:55

Poraba alkohola v Sloveniji nižja

  Registrirana poraba alkohola v Sloveniji se je v letu 2016 znižala v primerjavi z letom poprej.  V Sloveniji je registrirana poraba alkohola visoka, skupaj s problematičnimi pivskimi navadami to pripomore k višjemu zdravstvenemu...

Read More
17. Julij, 2018 09:03

Zasvojenost z igranjem računalniških igric: Kdaj je čas za pomoč?

  Svetovna zdravstvena organizacija je uradno umestila zasvojenost z računalniškimi igrami med duševne in vedenjske motnje. Igranje računalniških iger pogosto predstavlja razvedrilo in priljubljen način preživljanja pro...

Read More
05. Julij, 2018 14:47

Pomagajte si s šentjanževko

Poznate šentjanževko? V Sloveniji jo imenujemo tudi grilevec, ivanovka, janževka, ivanska roža, krčna zel, roža sv. Janeza ali rumena naniknica. Sicer pa je to trajna rastlina, ki zraste do višine 70 cm.

Read More
06. Junij, 2018 09:35

Dokazano: dolgo sedenje nima nujno negativnega učinka!

Kdor dolgo sedi, se lahko kaj hitro sooči z bolečinami v hrbtenici, vratu in glavi. Znano je tudi, da je dolgotrajno sedenje povezano z debelostjo, boleznimi srca, diabetesom in drugim boleznimi. A nove raziskave zdaj kažejo, da je za telesno bolje pripravl...

Read More

Strani

Družbena omrežja